TAVASZI KÜLSŐ-BELSŐ BŐRVÉDELEM ARANYSZABÁLYAI

Bőrvédelem? Tavasszal újult erőre kap a természet a téli alvó hónapok után. Ez a megújuló erő, az egyre több napsütés pozitívan hat testünkre, közérzetünkre, de nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő bőrápolásról tavasszal sem!

Bőrvédelem tavasszal

Melyek azok a tényezők, amelyekre fokozottan ügyeljünk tavasszal bőrünk védelmében?

A kinti hőmérséklet emelkedésével egyre több időt töltünk a szabadban. A tavaszi szeles időjárásban sérülhet az arcbőrt védő lipid réteg, melynek követeztében arcbőrünk rövid idő alatt kiszárad, kipirosodhat, amely elősegíti a bőr korai öregedését. Ezt a kellemetlen érzést két módszerrel előzhetjük meg. Egyrészt mielőtt szeles időben szabad levegőre megyünk, minél zsírosabb hidratáló arckémet használjunk, amely a bőr mélyebb rétegeibe beszívódva védőréteget képez a bőrön. A megfelelő bőrvédelem megfelelő termékkel valósítható meg! Mi a natúr, 100%-ban természetes kozmetikumokat javasoljuk, kattint ide!

 Ebben az időszakban érdemes gyakrabban alkalmazni bőrradírozást, ami serkenti a bőr anyagcseréjét, eltünteti az elhalt bőrsejteket, ezzel ösztönözve a bőrt új bőrsejt termelésére. A bőrradír használatakor ügyeljünk arra, hogy hideg víz helyett langyos vagy enyhén meleg vízzel fellazított bőrön használjuk, mert így a bőr pórusai jobban kitágulnak, a bőrradír gyorsabban és hatékonyabban beszívódik.  Az arcbőr radírozása hetente egy alkalommal javasolt.

Különösen ügyeljünk tavasszal a megfelelő fényvédelemre, hiszen a téli hónapokban nemigen kapott napfényt a bőrünk. Ha hirtelen tesszük ki bőrünket napozásnak, akkor az szinte sokként érinti bőrüket. Fokozatosan szoktassuk hozzá a napsütéshez arcbőrünket, mert így hirtelen leéghet, ezáltal károsodik a bőrsejtek szerkezete, amely a bőr korai öregedéshez vezethet. A hirtelen leégés felgyorsítja a pigment foltok kialakulását, ami akár maradandóan is nyomot hagyhat arcbőrünkön. Ne felejtsük el, hogy a napfény elengedhetetlen D-vitamin forrás szervezetünk számára, viszont a túlzott napsugárzás arcbőrünk idő előtti öregedéséhez vezethet. Így fokozatosan és megfelelő napfényvédelemmel napozzunk.

Bőrvédelem: Vitamin, ásványi anyag és nyomelem feltöltés belsőleg

A bőrünket ért külső tényezők kezelése mellett érdemes belsőleg vitamin, ásványi anyag és nyomelem pótlásról is gondoskodnunk, hiszen a téli hónapok alatt kiürültek belső raktáraink, ami szemmel láthatóan bőrünkön is nyomot hagyhat. Érdemes elsősorban olyan tápanyagokat fogyasztani, amelyek hatással vannak bőrünk állagának megőrzésére.

A C-vitamin nemcsak a megfázásos és vírusok tüneteket képes megakadályozni, hanem rendszeres fogyasztása hozzájárul a bőr szerkezetének megőrzéséhez. Mivel vízben oldódó vitamin, nem kell attól tartani, hogy túladagoljuk, a tavaszi időszakban akár több ezer mg C-vitamin is fogyasztható. A legtöbb C-vitamin az alábbi gyümölcs és zöldség félékben található: citrusfélék, áfonya, csipkebogyó, brokkoli, káposzta, paprika.

C-vitamin

Az A-vitamin nélkülözhetetlen bőrünk egészséges fejlődéséhez, leggazdagabb A-vitamin forrás a sárgarépa, sütőtök, spenót, kajszibarack, sárgadinnye, paprika, valamint a máj, tojás, tejtermékek és tengeri halak.

Bőrünk rugalmasságát és nedvességét esszenciális zsírsavak adják, melyek megtalálhatók az Omega-3 olajokban. Szervezetünk nem tudja előállítani ezeket az esszenciális zsírsavakat, így táplálékbevitellel kell pótolnunk. Gazdag Omega-3 források: olajos halak, kagyló, lenmag, dió, napraforgó olaj.

Szintén elengedhetetlen bőrünk számára a megfelelő mennyiségű B1-vitamin fogyasztása. A B1-vitamin megtalálható a teljes kiőrlésű gabonafélékben, dióban, mogyoróban, hüvelyesekben, májban, sertéshúsban és tejtermékekben.

A cink szabályozza bőrünk zsírtermelését, megtalálható a tojásban, zabban, osztrigában és pekándióban.

Helyes táplálkozás

Ha szeretnénk megőrizni bőrünk rugalmasságát, akkor érdemes sok szelént fogyasztanunk. Együnk minél gyakrabban tojást, barnarizst, búzacsírát, tonhalat, lazacot.

Érdemes a fenti tanácsokat megfogadni, hogy maximálisan gondoskodjunk arcbőrünk megfelelő védelméről, ezzel is felkészítve bőrünket a.

Ha a fenti tavaszi bőrápoló tanácsokat maximálisan betartjuk, hosszú távon megőrizhetjük bőrünk rugalmasságát, fiatalos megjelenését. És sikeresen felkésztjük a nyári intenzív napsütés hatásaira!


Kattints ide: és nézd meg Natúr, 100%-ban Természetes Termékeinket!