Történetünk

Szeretettel köszöntelek a LAUTUS Natúrkozmetikumok weboldalán!

Ékes Orsi vagyok, a LAUTUS termékek megálmodója és a cég alapító tulajdonosa.

A LAUTUS termékek 100%-ban természetes alapanyagokból készült prémium natúrkozmetikumok. Termékeink alapanyagai szigorú válogatáson esnek át, tartósítószer- vegyszer- és mérgező anyagoktól mentesek. Gyártási technológiánk megfelel az Európai Unió által meghatározott szigorú kozmetikai termékekre vonatkozó gyártási előírásoknak.

Küldetésem, hogy mindazokat megismertessem a natúrkozmetikumok pozitív hatásaival, akik hozzám hasonlóan bőrproblémákkal küzdenek vagy szeretnék természetes módon ápolni bőrüket.  A LAUTUS termékek jótékony hatása a bőrön rövid időn belül tapasztalható a bennük található természetes hatóanyag tartalomnak köszönhetően.

Vállalkozásom története…

A natúrkozmetikumok iránti érdeklődésem egy korábbi betegségemnek és az azzal járó kálváriámnak köszönhető. 1995-ben TBC-vel diagnosztizáltak, majd az alapbetegségem szövődményként egyre több betegség társult, mint magas vérnyomás, emésztési problémák, vesemedence gyulladás… stb. A rengeteg gyógyszer mellékhatásaként súlyos bőrallergia lépett fel nálam, a bőröm annyira elvékonyodott, hogy már a napi rutin feladatokat sem tudtam ellátni.

Orvosaim azt állították, hogy ez egy visszafordíthatatlan folyamat, amit el kell fogadnom. Én viszont tudtam, hogy valami miatt a szervezetem egyensúlya felborult és ezt az állapotot vissza lehet fordítani. Sokat informálódtam, elsősorban természetgyógyászati megközelítésekben és arra jutottam, hogy a szervezetemet ért káros anyagok mennyiségét (stressz, kemikáliák a háztartásban, mesterséges összetevők az étrendben és kozmetikumokban) kell drasztikusan lecsökkentenem.

Egy dietetikus-természetgyógyász segítségével áttértem a vegetáriánus életmódra, a súlyos bőrpanaszaim enyhítésére pedig elkezdtem natúrkozmetikumokat használni. Eleinte az általános kereskedelmi forgalomban elérhető termékeket használtam, amelyek nem voltak olyan hatásosak, mint vártam, allergiás tüneteim enyhítésére továbbra is szteroidos krémeket kellett használnom.

Végül úgy döntöttem, hogy saját magam fogom elkészíteni a natúrkozmetikumokat, mert akkor biztosan tudom, hogy csak természetes alapanyagok kerülnek bele, így nem váltanak ki allergiás reakciót. A natúrkozmetikum készítés alapjait egy erre specializálódott akkreditált képzési központban sajátítottam el. Sokéves gyakorlás, tesztelés, kutatás, képzés és szakmai felügyelet után alakítottam ki azokat a termékvariációkat, amelyek jelentős javulást mutattak a bőrömön.

A jelentős javulást látva évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem az önálló vállalkozás elindításának a gondolata, hiszen időközben a natúrkozmetikum gyártás szenvedélyemmé vált és úgy gondoltam, másoknak is segíthetnek a termékeim. Tevékenységünk folyamatosan fejlődik, mára már számos viszonteladó partnerrel állunk kapcsolatban, ahonnan rendszeresen pozitív vásárlói véleményeket kapunk vissza, amely igazán örömmel tölt el.

LAUTUS = TISZTASÁG

Termékeimben kizárólag természetes, főként gyógyhatású alapanyagokat használok fel. Az a nézetem, hogy bőrünk az emberi test legnagyobb szerve, az elsődleges védelmi határ, ezért csak olyan anyagot vigyünk fel rá, amit meg is ennénk. Termékeimnek pont ebből a meggondolásból adtam a LAUTUS márkanevet, amely latinul a tisztaságot jelenti.

ELVEINK:

 • Natúrkozmetikai szabvány megfelelőség
  A LAUTUS termékek nem tartalmaznak mesterséges színezéket, illatanyagot, SLS-t, parabént, kőolajszármazékot.
 • Környezetbarát, pálmaolaj mentes
  Az LAUTUS termékek kizárólag környezetbarát összetevőket tartalmaznak, a gyártási folyamtok során nem károsítjuk környezetünket. Termékeink nem tartalmaznak pálmaolajat.
 • Vegán
  A LAUTUS termékek gyártásánál törekedtünk vegán termékek megalkotására, így közel a teljes termékportfólió megfelel a vegán követelményeknek.
 • 100 % garancia
  Termékeinket a legnagyobb szakértelemmel és gondoskodással alkottuk, azért hogy Neked is megfeleljen. Termékeinkre 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

Fogadd szeretettel termékeimet. Bízom benne, hogy Neked is segítenek bőröd állagának természetes megőrzésében.

Fordulj hozzám bizalommal, bármilyen kérdés esetén szívesen segítek, az alábbi email címen veheted fel velem közvetlenül a kapcsolatot. A termékekkel kapcsolatos visszajelzéseket is örömmel veszem.

Üdvözlettel,

Ékes Orsi
Alapító tulajdonos
LAUTUS Natúrkozmetikumok
info@lautuscosmetics.com

Lautus Cosmetics