Miért jó a natúrkozmetikum?

Mert barátságosabb a bőröddel és barátságosabb a természettel is.

A natúrkozmetikum a többi átlagos kozmetikai termékhez képest egészen más.
Nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagot, kőolajszármazékot, szilikont vagy szintetikus illatanyagot, amitől nemcsak a dermatológusok, de a legtöbb szépségtanácsadó is óva int.

A hosszas használat mellett jelentősen nyomot hagyhatnak szépségünkön, károsíthatják egészségünket, sőt még komoly allergiát is okozhatnak, ha egyszer csak a szervezetünk azt mondja ezekre: „elég volt”.

A natúrkozmetikum jellemzői

A natúrkozmetikum jellemzője, hogy természetes gyümölcs-, zöldség- vagy gyógynövénykivonatokat tartalmaz (és tényleg tartalmazza őket, nemcsak ráírják a dobozra), viaszok, bio gazdálkodásból származó növényi olajok és egyéb természetes kivonatok van benne.

A natúrkozmetikumokban legalább ötször több természetes hatóanyag van, melyek akár kis mennyiségben is képesek kifejteni jótékony hatásukat. Könnyen felszívódnak, pl. egy természetes alapanyagú arckrémmel, sokkal rövidebb időn belül érhetünk el látványos eredményt. Már egy natúrszappan sem szárítja annyira a kezünk bőrét, mint más hangzatos nevű, ismertebb márkájú társaik.

Ma már köztudott, hogy a szépségápolásban felhasznált szintetikus anyagok között olyan konzerválószerek, illatanyagok, fényvédőanyagok, emulgálószerek is találhatóak, amelyek főleg a bőrt, de az egész szervezetet is veszélyeztethetik.
Nyilvánvalóvá vált az is, hogy a kozmetikai vegyészek által megalkotott természetazonos anyagok nem egészen úgy viselkednek, mint a növények hatóanyagai, amelyekben az egyéb alkotórészek harmonikus összjátéka is érvényesül.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a természetes anyagok (gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök, élő állatok termékei – tej, méhviasz, gyógyvizek, gyógy földek) kevésbé szervezet-idegenek és toxikusak. Kevesebb mellékhatással rendelkeznek, mint a laboratóriumokban előállított társaik.

Amire büszkék vagyunk

Ezen elvek alapján készítjük natúr, kézműves szappanjainkat, amelyek nem tartalmaznak szintetikus illat és színezék anyagokat. Viszont tartalmaznak gyógynövények teáját, bőrre jótékony hatású növényi zsírokat, olajokat. Szappanaink illatát csak természetes illóolajok adják. Színüket természetes pigmentek, növényi kivonatok adják.
Szappanjainkkal minden bőrtípusra tudunk megoldást javasolni.

Ha eddig nem használtál natúr kozmetikumot érdemes először a natúr szappannal kezdeni az ismerkedést. Váltsd le tusfürdődet és bőröd fellélegzik, megújul, kisimul. Ezzel hálálja meg neked a gyengéd gondoskodást!